x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Întâlnire istorică între Papa Francisc şi Patriarhul Chiril, la Havana

Întâlnire istorică între Papa Francisc şi Patriarhul Chiril, la Havana

12 Feb 2016   •   13:00
Întâlnire istorică între Papa Francisc şi Patriarhul Chiril, la Havana

Papa Francisc a plecat vineri dimineaţă de la Roma în prima sa vizită în calitate de suveran pontif în Mexic, care se va încheia în 18 februarie. Înainte va face o escală la Havana, unde va avea o întâlnire istorică cu patriarhul Bisericii ortodoxe ruse, Chiril, informează EFE.

Papa Francisc a plecat cu avionul la ora locală 07.54 (06.54 GMT) de pe aeroportul Fiumicino cu destinaţia Havana, urmând să se întâlnească pe aeroportul Jose Marti cu patriarhul Chiril. Întâlnirea de pe aeroportul capitalei cubaneze va fi prima dintre capii Bisericilor catolică şi ortodoxă.

Apoi papa se va îmbarca într-un avion al companiei Alitalia pentru a pleca spre Ciudad de Mexico, unde va fi primit de preşedintele ţării, Enrique Peńa Nieto. Jorge Bergoglio este primul papă latino-american care vizitează Mexicul şi timp de şase zile el se va deplasa în patru state (Estado de México, Chiapas, Michoacán şi Chihuahua) şi va vizita şase oraşe.

În timpul şederii sale în Mexic, Papa Francisc va oficia cinci liturghii, un Angelus şi şapte predici şi va fi înconjurat în orice moment de un amplu dispozitiv de securitate, implicând desfăşurarea a 13.000 de poliţişti federali.

În Mexic, suveranul pontif va vizita Palatul Naţional şi catedrala metropolitană unde se va întâlni cu episcopii ţării şi va aborda tema "periferiei" umane la Ecatepec, unul dintre cele mai mari municipii, cu 4 milioane de locuitori şi cu un grad înalt de marginalizare.

Va vizita de asemenea Chiapas, San Cristóbal de las Casas, Tuxtla Gutiérrez, Morelia, Michoacán şi Ciudad Juárez.

În ultima zi a vizitei, va zbura până în Chihuahua, localitatea de frontieră cu SUA, unde va vizita penitenciarul 'Cereso 3', considerat unul dintre cele mai periculoase din lume, cu 3.000 de deţinuţi, dintre care 700 vor putea asista la predica sfântului părinte.

În Ciudad Juárez, Papa va participa la o întâlnire cu personal din câmpul muncii în vechiul centru expoziţional şi se va despărţi de Mexic printr-o slujbă oficiată la frontieră, la care se aşteaptă să participe peste 200.000 de persoane.

AGERPRES

×