x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Interviu STRANIU dintr-o ÎNCHISOARE FEDERALĂ cu HACKERUL ROMÂN GUCCIFER

Interviu STRANIU dintr-o ÎNCHISOARE FEDERALĂ cu HACKERUL ROMÂN GUCCIFER

05 Mai 2016   •   10:18
Interviu STRANIU dintr-o ÎNCHISOARE FEDERALĂ cu HACKERUL ROMÂN GUCCIFER

Hackerul român Guccifer, care se află într-o închisoare din Virginia, SUA, a acordat un interviu pentru Fox News.


Marcel Lehel Lazăr Lazăr , care este cunoscut în lumea hackerilor sub presudonimul Guccifer, a declarat pentru postul american de televiziune că nu a întâmpinat dificultăți ca să spargă serverul de mail al lui Hillary Clinton, fost secretar de stat și candidat al democraților pentru Casa Albă.


Este cunoscută orientarea politică a postului Fox News care simpatizeaza cu republicanii în special cu candidatul Donald Trump.


Guccifer le-a mai declarat juraliștilor că a găsit în serverul lui Clinton urme ale altor hackeri care îl spărseseră înaintea lui.


Echipa de campanie a lui Hillary Clinton spune că nu există probe care să confirme afirmațiile hackerului cu atât mai mult cu cât nu a dat publicității e-mail-urile acesteia așa cum a făcut ”cu celelalte victime ale sale”.


Guccifer spune că a spart întâi mail-ul AOL ale confidentului lui Clinton, Sidney Blumenthal, de care s-a folosit ca să pătrundă în cel al candidatului democrat, însă mail-urile nu i s-au părut ”interesante”.

În încheierea interviului hackerul a mai spus să este dispus să coopereze cu autoritățile americane și că are 2 gigabiți de informații care sunt prea ”fierbinți” și care constituie ”o chestiune de securitate națională”.


Marcel Lehel Lazăr, care a fost extrădat în luna martie în SUA, a fost inculpat în iunie 2014 de către un mare juriu federal din statul Virginia pentru presupuse infracţiuni informatice în Statele Unite.

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Marcel Lazăr Lehel că, în cursul anului 2013, a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică. Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de 'Guccifer' se află fostul director al SRI George Cristian Maior şi fosta eurodeputată Corina Creţu.

Marcel Lehel Lazăr a spart şi conturi de e-mail ale altor oficiali americani, printre care fostul secretar de stat Colin Powell, membri ai familiilor Bush şi Rockefeller, dar şi ale unor vedete din SUA.

 

×