x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Într-un oraș belgian locuitorii vor avea bere la robinetul de acasă

Într-un oraș belgian locuitorii vor avea bere la robinetul de acasă

07 Mai 2016   •   14:05
Într-un oraș belgian locuitorii vor avea bere la robinetul de acasă

Câțiva locuitori ai orașului belgian Brugge ar putea devenii primii care vor avea bere la robinetul de acasă, scrie Russia Today.


O conductă lungă de 3 km va lega o fabrică de bere una de îmbuteliat.


Xavier Vanneste, moștenitorul fabricii De Halve Mann, a avut ideea construirii conductei după ce a văzut mai mulți muncitori care instalau cabluri subterane. Localnicii au cerut de mai multă vreme să aibă bere la robinetul de acasă însă ideea a fost respinsă până acum de fabricant.


Conducta va transporta 56.780 de litri până la fabrica de îmbuteliere de unde va fi expediată către clienți. Planul costă 4 milioane de euro iar Vanneste care a căutat investitori a găsit consumatori generoși care au dorit să bage bani în acest proiect.


21 de oameni s-au înscris în acest plan iar fiecare din ei au plătit 7.500 de euro ca să devină membrii ai acestei asociații cu beneficiul de a avea bere pe viață, cu condiția să bea o singură sticlă pe zi.


În Germania există deja astfel de conducte supraterane cu ajutorul căreia berea este adusă la festivalul Oktoberfest. O astfel de instalație există și în SUA unde o fabrică de bere din Cleveland pompează bere către un bar.

×
Subiecte în articol: bruges bere la robinetul de acasa