x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundații cataclismice în Pakistan. Bilanțul crește cu încă 57 de morți, din care 25 copii

Inundații cataclismice în Pakistan. Bilanțul crește cu încă 57 de morți, din care 25 copii

03 Sep 2022   •   14:40
Inundații cataclismice în Pakistan. Bilanțul crește cu încă 57 de morți, din care 25 copii

Bilanțul inundațiilor cataclismice din Pakistan continuă să crească sâmbătă, cu încă 57 de morți, dintre care 25 de copii. Ploile musonice au ucis cel puțin 1.265 de oameni, inclusiv 441 de copii.

Un organism la nivel înalt înființat pentru a coordona eforturile de ajutorare s-a reunit sâmbătă pentru prima dată la Islamabad, sub președinția premierului Shehbaz Sharif, pentru a face bilanțul dezastrului, anunță Reuters.

Ploile musonice record și topirea ghețarilor din munți au provocat inundații care au afectat 33 de milioane de persoane și au ucis cel puțin 1.265 de oameni, inclusiv 441 de copii. Inundațiile, puse pe seama schimbărilor climatice, continuă să se extindă.

Proporția deceselor de copii a stârnit îngrijorare.

Vineri, UNICEF a declarat că există riscul ca "mult mai mulți" copii să moară din cauza bolilor după inundații.

Inundațiile care au afectat o treime din țară au fost precedate de 4 valuri de căldură și de multiple incendii de pădure violente.

"Anul 2022 a adus câteva realități dure ale schimbărilor climatice pentru Pakistan", a declarat șeful Autorității naționale de gestionare a dezastrelor, generalul-locotenent Akhtar Nawaz: "În acest an nu am asistat la un sezon de primăvară - ne-am confruntat cu patru valuri de căldură care au provocat incendii forestiere pe scară largă în întreaga țară".

În Pakistan a plouat cu aproape 190% mai mult decât media pe 30 de ani. Provincia Sindh, cu o populație de 50 de milioane de locuitori, a fost cea mai afectată.

Estimările inițiale ale pagubelor au fost evaluate la 10 miliarde de dolari, dar încă se efectuează anchete împreună cu organizațiile internaționale.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii