x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundaţii pe Coasta de Azur - două persoane dispărute, alte două rănite

Inundaţii pe Coasta de Azur - două persoane dispărute, alte două rănite

24 Noi 2019   •   13:15
Inundaţii pe Coasta de Azur - două persoane dispărute, alte două rănite

Două persoane au dispărut, alte două au fost rănite şi sute de locuinţe au fost inundate pe Coasta de Azur, o regiune din sudul Franţei, în urma unor precipitaţii abundente care au provocat viituri, informează AFP.

Cele două persoane dispărute sunt un bărbat de 77 de ani şi un localnic care a căzut în albia unui râu.

În două departamente franceze care sunt vizate de un cod roşu de inundaţii emis de Meteo-France, Alpes-Maritimes şi Var, cei 1.600 de pompieri mobilizaţi în teritoriu au primit câteva mii de apeluri telefonice şi au realizat începând de vineri sute de intervenţii.

O femeie de 39 de ani a fost rănită grav după ce a fost luată de valurile Mării Mediterane, au anunţat pompierii din Monaco. Un bărbat de 78 de ani a fost spitalizat în stare de hipotermie, însă fără răni grave, după ce a rămas blocat sub trunchiurile unor copaci smulşi din rădăcini de un val de noroi.

Autorităţile locale, care se declară pesimiste în privinţa bilanţului evenimentelor, au subliniat sâmbătă seară că se aşteaptă la intensificări ale ploilor şi la creşteri ale nivelurilor râurilor, iar "inundaţiile vor continua să se agraveze".

Oficialii francezi au cerut rezidenţilor "să rămână în locuinţe, să nu se deplaseze cu automobilul decât în cazuri de forţă majoră şi să dea dovadă de o prudenţă extremă în proximitatea cursurilor de apă".

Numeroase şosele sunt inundate şi traficul feroviar a fost de asemenea întrerupt pe Coasta de Azur până la frontiera italiană, urmând să fie reluat abia duminică. Cursele operate pe Aeroportul internaţional din Nisa, suspendate în dimineaţa zilei de sâmbătă, au fost reluate în timpul serii.

Sâmbătă seară, la ora 19:00 GMT, peste 4.000 de locuinţe de pe Coasta de Azur erau private de electricitate.

În mai multe oraşe, precum Hyeres şi Frejus, sute de localnici au fost evacuaţi, adeseori ca măsură de precauţie, iar unii dintre ei s-au refugiat în clădirile municipale puse la dispoziţia lor de către autorităţi.

Departamentele franceze Alpes-Maritimes şi Var, aflate pe litoralul mediteranean, au fost plasate şi sub incidenţa unui "cod de valuri de submersiune", din cauza creşterii nivelului mării.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: inundatii coasta de azur