x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ipoteză: Kim Jong-un s-a ascuns de teama COVID-19!

Ipoteză: Kim Jong-un s-a ascuns de teama COVID-19!

28 Apr 2020   •   21:30
Ipoteză: Kim Jong-un s-a ascuns de teama COVID-19!

Liderul Coreei de Nord s-a izolat probabil pentru a se proteja de infectarea cu noul coronavirus, afirmă un ministru sud-coreean şi un oficial din Statele Unite citaţi de agenţia de presă Reuters.

Speculaţiile privind starea de sănătate a liderului regimului autoritarist de la Phenian, Kim Jong-un, au apărut după ce a lipsit de la ceremoniile organizate pe 15 aprilie în memoria bunicului său, Kim Ir-sen, fondatorul Coreei de Nord.

Ministrul sud-coreean al Reunificării, Kim Yeon-chul, consideră "ştiri false" informaţiile conform cărora Kim Jong-un ar fi în stare gravă, explicând că este plauzibil ca liderul nord-coreean să fi lipsit de la ceremonii de teama coronavirusului. "De când a ajuns la putere, nu lipsise niciodată de la ceremonia pentru aniversarea naşterii lui Kim Ir-sen, dar multe ceremonii, chiar un banchet, au fost anulate din cauza preocupărilor privind coronavirusul. Nu cred că este ceva neobişnuit ţinând cont de situaţia actuală", a explicat Kim Yeon-chul, calificând "ştiri false" informaţiile despre intervenţia chirurgicală cardiacă şi despre trimiterea de către China a unei echipe medicale.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un