x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IRONII LA EUROVISION/Georgia nu vrea “put in”

IRONII LA EUROVISION/Georgia nu vrea “put in”

de Mihaela Matachita    |    19 Feb 2009   •   00:00

Georgia se va prezenta la ediţia din acest an a concursului Eurovision de la Moscova cu o piesă cu adresă precisă: "We don't wanna put it", un cântec disco ce îl ironizează pe premierul rus Vladimir Putin.



Melodia interpretată de grupul Stephane şi 3G, care îl atacă încă din titlu (I don't wanna put it) pe premierul Vladimir Putin, a fost aleasă miercuri seară, prin votul publicului, să reprezinte Georgia la concursul internaţional Eurovision ce se va desfăşura în perioada 9-16 mai la Complexul Sportiv Olympiisky din Moscova.

Iniţial, Georgia intenţionase să boicoteze competiţia din cauza războiului cu Rusia din august 2008, dar a decis ulterior să folosească Eurovision pentru a face o declaraţie politică. În august 2008, tancurile şi trupele Rusiei au atacat Georgia, ca ripostă la acţiunea militară a Georgiei pentru recucerirea Osetiei de Sud, provincie separatistă sprijinită de Moscova. Forţele ruseşti au ocupat teritorii întinse şi au bombardat numeroase obiective din Georgia, după care s-au retras în interiorul Osetiei de Sud şi al unei alte regiuni separatiste, Abhazia. Cele două provincii rebele şi-au declarat independenţa faţă de Georgia, iar Rusia le-a recunoscut-o.

Moscova găzduieşte acest concurs după ce Rusia a câştigat ediţia din 2008, desfăşurată la Belgrad, în Serbia. Costurile de pregătire şi organizare a ediţiei Eurovision de la Moscova se vor ridica la un miliard de ruble (30 de milioane de euro).

×
Subiecte în articol: externe