x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul inundă tunelurile Hamas

Israelul inundă tunelurile Hamas

de Redacția Jurnalul    |    31 Ian 2024   •   11:15
Israelul inundă tunelurile Hamas
Sursa foto: Hepta

Armata israeliană a început să inunde rețeaua de tuneluri a Hamas, în timp ce luptele intense din Gaza sunt în toi. ONU a avertizat cu privire la potențialul "colaps al sistemului umanitar" din teritoriu, după ce o dispută privind finanțarea a afectat agenția sa de ajutor palestinian.

Epicentrul luptelor din ultimele săptămâni a fost Khan Yunis, principalul oraș din sudul Fâșiei Gaza, unde zone întinse au fost reduse la un pustiu noroios de clădiri bombardate și unde un jurnalist AFP a văzut marți oameni părăsind orașul în timp ce în apropiere se auzeau explozii.

În altă parte a orașului, trupele israeliene au oferit jurnaliștilor un tur al unui tunel despre care au spus că a fost folosit ca centru de comandă al Hamas.

Armata israeliană, care a supranumit vasta rețea de tuneluri "metroul din Gaza", a declarat marți că a început să inunde complexele subterane cu apă în încercarea de a "neutraliza amenințarea rețelei subterane a Hamas".

Războiul a fost declanșat de atacurile din 7 octombrie ale Hamas asupra Israelului, care s-au soldat cu aproximativ 1.140 de morți, majoritatea civili, potrivit unui bilanț al AFP bazat pe cifre oficiale israeliene.

Aproximativ 250 de ostatici străini și israelieni au fost, de asemenea, duși în Gaza în timpul atacului din 7 octombrie, dintre care aproximativ 132 se află încă acolo. Această cifră include cadavrele a cel puțin 28 de persoane despre care se crede că au fost ucise.

În urma atacului Hamas, Israelul a lansat o ofensivă aeriană, terestră și maritimă în Gaza, care a ucis cel puțin 26 751 de persoane, majoritatea femei și copii, potrivit Ministerului Sănătății din teritoriul condus de Hamas.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hamas tuneluri inundate Israel