x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul a lansat noi raiduri aeriene împotriva unor ținte Hamas

Israelul a lansat noi raiduri aeriene împotriva unor ținte Hamas

18 Iun 2021   •   09:00
Israelul a lansat noi raiduri aeriene împotriva unor ținte Hamas

Israelul a lansat joi seara noi raiduri aeriene împotriva unor ținte Hamas. Au fost atacate lansatoarele de rachete care aparţineau trupelor Hamas, care au răspuns cu focuri asupra avioanelor IDF.

Israelul a atacat joi seară un lansator de rachete care aparţinea organizaţiei teroriste Hamas, după baloanele incediare lansate din Gaza pentru a treia zi consecutivă.

La scurt timp, teroriştii au răspuns cu bombardamente asupra teritoriilor israeliene din apropierea Fâşiei Gaza.

Alarmele anti-rachetă din teritoriile israeliene au fost declanşate însă de gloanţele armelor teroriştilor îndreptate spre avioanele IDF.

Armata israeliană a informat că avioanele sale de război au vizat poziţii ale Hamas în Fâşia Gaza ca represalii la tirurile cu baloane incendiare de joi, iar jurnaliştii AFP din teritoriul palestinian au raportat, de asemenea, explozii în timpul nopţii.

Aceasta este a doua rundă de raiduri israeliene în Fâşia Gaza de la începutul săptămânii şi sfârşitul războiului de 11 zile (10 - 21 mai) cu mişcarea armată islamistă Hamas, la putere în Fâşia Gaza, unde trăiesc două milioane de palestinieni.

Forţele israeliene susţin că raidurile sale au vizat o ţintă militară a Hamas din oraşul Gaza şi una de lansare a rachetelor, situată în Khan Younes, în sudul enclavei aflate de 15 ani sub blocadă israeliană.

Totodată, şeful armatei israeliene, generalul Aviv Kohavi, a cerut militarilor să „sporească pregătirea armatei” pentru o „serie de scenarii”, inclusiv „reluarea ostilităţilor”.

Ultimele confruntări s-au soldat cu moartea a 260 de palestinieni, printre care copii şi adolescenţi, şi 13 israelieni.

Noile schimburi de focuri survin pe fondul eforturilor Egiptului de a consolida armistiţiul fragil în vigoare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hamas