x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul avertizează că Iranul și Siria „se joacă cu focul”

Israelul avertizează că Iranul și Siria „se joacă cu focul”

10 Feb 2018   •   15:00
Israelul avertizează că Iranul și Siria „se joacă cu focul”

Israelul a avertizat sâmbătă că Iranul şi Siria 'se joacă cu focul', precizând că nu doreşte să se ajungă la o escaladare dar că este pregătit pentru orice eventualitate după o creştere bruscă a tensiunilor cu statul vecin Siria, relatează AFP. 

'Nu dorim o escaladare, dar suntem pregătiţi pentru diferite scenarii' şi cei care comit astfel de acte vor plăti scump, a indicat purtătorul de cuvânt al armatei. Raidurile israeliene au vizat ţinte iraniene şi siriene în Siria după interceptarea unei drone lansate, potrivit armatei israeliene, din teritoriul sirian. 

La rândul său, agenţia de presă siriană SANA a anunţat sâmbătă că apărarea aeriană siriană a răspuns la o 'nouă agresiune israeliană'. 

Anterior, armata israeliană a anunţat că un avion F-16 jet israelian s-a prăbuşit în nordul Israelului în cursul unei misiuni de a lovi un dispozitiv iranian care lansase o dronă pe teritoriul israelian. 

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacurile israeliene au vizat timp de câteva ore, sâmbătă dimineaţa, zone situate la sud-vest de capitala Damasc şi în provincia Homs (est). 

O serie de raiduri a lovit poziţii care aparţin guvernului sirian şi aliaţilor în centrul ţării în jurul bazei aeriene T4 şi în deşertul Homs, menţionează OSDO. O altă serie de raiduri a lovit zone situate la sud-vest de Damasc. 

SANA nu a precizat unde au avut loc raidurile, dar canale de televiziune siriene au anunţat că au fost auzite explozii în regiunea rurală de lângă capitala Damasc.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Israel siria iran conflict