x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul este principalul şi unicul suspect de asasinarea lui Arafat, acuză palestinienii

Israelul este principalul şi unicul suspect de asasinarea lui Arafat, acuză palestinienii

de Mediafax    |    08 Noi 2013   •   13:23
Israelul este principalul şi unicul suspect de asasinarea lui Arafat, acuză palestinienii

Preşedintele Comisiei palestiniene de anchetă asupra morţii lui Yasser Arafat Tawfiq Tiraoui a desemnat vineri Israelul drept "principalul şi unicul suspect de asasinarea" liderului istoric palestinian, relatează AFP.

"Israelul este primul suspect, principalul şi unicul suspect în cazul asasinatului lui Yasser Arafat", a declarat Tiraoui într-o conferinţă de presă la Ramallah, în Cisiordania, precizând că membrii Comisiei se bazează pe concluziile rapoartelor medicale elveţian şi rus.

Aceste rapoarte, întocmite pe baza analizelor unor eşantioane biologice prelevate pe 27 noiembrie 2012 de pe rămăşiţele fostului lider, permit să se stabilească faptul că "Yasser Arafat nu a murit nici de bătrâneţe, nici de boală, ci prin otrăvire", a declarat doctorul Abdallah al-Bachir, şeful echipei medicale din cadrul Comisiei de anchetă.

În schimb, raportul francez asupra aceloraşi eşantioane nu a fost comunicat Comisiei palestiniene, care a solicitat Parisului să accelereze procedura.

"Franţa cunoaşte întregul adevăr şi detaliile cu privire la martiriul lui Yasser Arafat", a subliniat Tiraoui.

Cauzele morţii liderului istoric palestinian, pe 11 noiembrie 2004, într-un spital militar francez, nu au fost elucidate, iar numeroşi palestinieni suspectează Israelul, care a negat întotdeauna acest lucru, că l-a otrăvit. 

×
Subiecte în articol: Yasser Arafat poloniu