x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia, a treia lună fără Guvern

Italia, a treia lună fără Guvern

04 Mai 2018   •   10:42
Italia, a treia lună fără Guvern

Italia intră în a treia lună fără guvern, vineri, în contextual în care partidele aflate în competiție nu au reușit să treacă peste un impas electoral și să formeze o coaliție guvernamentală, fapt ce pare să aducă noi alegeri la sfârșitul anului, scrie The Guardian.

Cele două luni de la alegerile neconcludente din luna martie au condus la un blocaj politic, iar președintele Sergio Mattarella a cerut o nouă rundă de consultări într-o încercare de a face partidele să cadă asupra unei înțelegeri de a forma un Guvern.

Luni, principalele trei forte politice vor avea la dispoziție doar o zi pentru a renunța la diferențele lor și pentru a găsi o soluție, după ce două alte runde de negocieri nu au dus la deblocarea situației.

Coaliția de centru-dreapta, formată din Liga Nordului și Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, a obținut cele mai multe voturi în scrutinul parlamentar de la începutul lunii martie, dar nu suficiente pentru a-și asigura majoritatea necesară formării unui Guvern. Formațiunea populistă antisistem, Mișcarea Cinci Stele, condusă de Luigi Di Maio, s-a clasat pe locul al doilea. Atât Luigi Di Maio, cât și liderul Ligii Nordului, Matteo Salvani, revendică funcția de prim-ministru, însă pentru a forma un Guvern sunt nevoiți să încheie alianțe cu alte partide.

 

×