x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia ne acuză în criza COVID-19

Italia ne acuză în criza COVID-19

20 Mar 2020   •   18:00
Italia ne acuză în criza COVID-19

Un subsecretar de stat al Ministerului de Externe de la Roma, Manlio Di Stefano, acuză România că a vândut pe bani mai mulţi Rusiei măştile destinate Italiei, după blocarea unui transport de materiale de protecție pentru italieni.

El spune că mai mulţi emisari ruşi au blocat tranzacţia cu o sumă importantă de bani. Di Maio a spus şi că Italia va repatria o mie de studenţi aflaţi în România. „Împreună cu Alitalia, am organizat un zbor de la Bucureşti, iar acum Alitalia mi-a spus că mai organizează încă unul de la Bucureşti către Roma. Vor pleca vineri”. Mediafax a solicitat un răspuns MAE român pe tema acuzaţiilor venite din Italia. Miercuri, 18 martie, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj a oprit transportul unor colete spre Italia pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”, expediate de o firmă din Sf. Gheorghe, care conțineau materiale sanitare, printre care măști, botoșei și costume de protecție. Potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, măsura a fost luată în urma sesizării polițiștilor de frontieră de la aeroportul clujean. „În urma sesizării polițiștilor de frontieră din Aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătății nr. 7 din 11.03.2020, Direcția de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate în Italia și conțineau 10.000 măști chirurgicale, 17.000 măști menaj, 400 măști de unică folosință, 45 de costume de protecție medicală, 400 de botoși protecție încălțăminte”, arată comunicatul.

 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat în 11 martie ordinul prin care se interzice timp de șase luni a exportului echipamentelor medicale contra COVID-19. Ambasada Italiei nu are niciun reproș de adus României în acest caz.

 

 

 

×