x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia nu îl recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte al Venezuelei

Italia nu îl recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte al Venezuelei

31 Ian 2019   •   21:12
Italia nu îl recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte al Venezuelei

Italia nu îl recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte al Venezuelei, întrucât guvernul de la Roma se opune ingerinţei în afacerile interne ale oricărei ţări, a declarat joi subsecretarul de stat din MAE italian Manilo Di Stefano, citat de agenţia EFE.

''Italia nu îl recunoaşte pe Guaido pentru că suntem total împotrivă ca o ţară sau un grup de ţări să poată determina politica internă a unei ţări. Este vorba despre principiul neingerinţei şi este recunoscut de ONU'', a punctat responsabilul italian într-o declaraţie dată la postul de televiziune Tv2000.

El a explicat astfel abţinerea eurodeputaţilor italieni membri ai partidelor ce formează coaliţia de guvernare de la Roma, Liga şi Mişcarea 5 Stele (M5S), la votul rezoluţiei din Parlamentul European, prin care acest for l-a recunoscut joi pe opozantul Juan Guaido drept "preşedinte interimar legitim" al Venezuelei şi le-a cerut tuturor ţărilor UE să facă acelaşi lucru.

Subsecretarul de stat din MAE italian, membru al partidului M5S, a mai argumentat că prioritatea acum ar trebui să fie evitarea unui război în Venezuela şi repetarea în această ţară a greşelilor făcute în Libia.

Conform rezoluţiei votate de Parlamentul European, această recunoaştere a opozantului venezuelean, autoproclamat preşedinte al Venezuelei, va fi exercitată "până la organizarea de noi alegeri prezidenţiale libere, transparente şi credibile în vederea restabilirii democraţiei" în Venezuela.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: italia guaido venezuela