x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Italia: Reformele economice propuse de guvern au primit susţinerea parlamentului

Italia: Reformele economice propuse de guvern au primit susţinerea parlamentului

21 Iun 2019   •   20:45
Italia: Reformele economice propuse de guvern au primit susţinerea parlamentului

Guvernul italian a câştigat vineri un vot de încredere din partea parlamentului, care deschide calea către aprobarea unei legi menite să stimuleze creşterea economică prin reducerea unor taxe şi prin încurajarea investiţiilor, relatează Reuters.

Parlamentul trebuie să transpună în lege un decret guvernamental care a fost aprobat în luna aprilie şi care a fost prezentat drept un set esenţial de măsuri pentru a stimula economia italiană.

Potrivit Biroului naţional de statistică (ISTAT), economia italiană, cea de-a treia din zona euro, s-ar putea contracta din nou în al doilea trimestru al acestui an, după o uşoară recesiune la finalul anului trecut.

Coaliţia guvernamentală formată din Mişcarea 5 Stele şi partidul Liga au câştigat încrederea cu 288 de voturi pentru şi 181 împotrivă.

Dacă ar fi pierdut votul de vineri, guvernul italian ar fi urmat să-şi depună mandatul.

După aprobarea din camera inferioară a Parlamentului, legea va merge în Senat, după care va intra în vigoare către finalul lunii iunie.

Printre altele, noua lege îi permite guvernului să investească aproximativ 145 de milioane de euro, fonduri proprii, în orice instrument creat pentru a salva compania aeriană Alitalia, plasată sub administrare specială în anul 2017.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: italia reforme sustinere parlament