x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Japonia: Părinţii băiatului ucis într-un accident de maşină cer blocarea la volan a jocului 'Pokemon GO'

Japonia: Părinţii băiatului ucis într-un accident de maşină cer blocarea la volan a jocului 'Pokemon GO'

31 Oct 2016   •   12:45
Japonia: Părinţii băiatului ucis într-un accident de maşină cer blocarea la volan a jocului 'Pokemon GO'

Părinţii băiatului de nouă ani care a fost ucis într-un accident de maşină, provocat de un şofer de camion care juca Pokemon Go în timp ce conducea, au lansat o petiţie prin care solicită blocarea acestui joc virtual în timpul conducerii de autovehicule, relatează ziarul nipon Asahi, citat de EFE. 

Şoferul în vârstă de 36 de ani a fost arestat la 26 octombrie după ce vehiculul pe care îl conducea a lovit un băiat care traversa o stradă din oraşul Ichinomiya, Prefectura Aichi, potrivit poliţiei locale. "Nu m-am uitat în faţă, pentru că jucam Pokemon Go în timp ce conduceam", a recunoscut bărbatul. 

Este vorba de-al treilea accident soldat cu victime, care a implicat persoane care jucau Pokemon Go, de la lansarea jocului în Japonia în luna iulie, potrivit poliţiei. Părinţii băiatului au lansat o petiţie publică pentru "a impune măsuri care să împiedice utilizarea acestei aplicaţii pe smartphone şi a evita alte decese", se arată în interviul acordat de ei ziarului Asahi.

Noritake a fost primul minor decedat în accident de trafic asociat jocului 'Pokémon GO' după alte două cazuri în care au murit două femei de 72 şi 29 de ani de la lansarea jocului în iulie în Japonia. 

Jocul de realitate augmentată a avut peste 100 de milioane de descărcări la nivel mondial şi încasări zilnice estimate la 10 milioane de dolari.AGERPRES

×