x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jean-Claude Juncker: Încălcările statului de drept în ţări membre ale Uniunii Europene nu vor fi o problemă pe termen lung

Jean-Claude Juncker: Încălcările statului de drept în ţări membre ale Uniunii Europene nu vor fi o problemă pe termen lung

29 Apr 2019   •   16:17
Jean-Claude Juncker: Încălcările statului de drept în ţări membre ale Uniunii Europene nu vor fi o problemă pe termen lung
Sursa foto: Lucian Alecu

Încălcările statului de drept în ţări membre ale Uniunii Europene nu vor fi o problemă pe termen lung, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un interviu publicat luni de cotidianul polonez Rzeczpospolita, transmite dpa.
Juncker a spus că unele state se implică ''în anumite jocuri şi încălcări ale regulilor'', adăugând că pe termen lung nu vede ameninţat statul de drept în ţările membre respective.
Şeful executivului comunitar a adăugat că în special ţările din fostul bloc comunist vor avea nevoie de o anumită perioadă pentru a se adapta la regulile statului de drept care sunt parte integrantă a statutului de membru al Uniunii Europene.
Anterior în cursul acestei luni, Comisia Europeană a lansat o nouă procedură de infringement contra Poloniei în legătură cu reformele din justiţie iniţiate în 2017, autorităţile de la Varşovia având la dispoziţie două luni pentru a răspunde temerilor executivului UE.
În 2018, Parlamentul European a solicitat activarea articolului 7 al Tratatului de la Lisabona în cazul Ungariei, unde premierul Viktor Orban vizează transformarea ţării sale într-o ''democraţie iliberală''. Totuşi, procedura a avansat foarte lent până în prezent.
O procedură juridică a UE a făcut de asemenea obiectul mai multor dezbateri consacrate situaţiei din România. Bruxellesul a emis un avertisment către această ţară, precizând că ar putea adopta măsuri punitive dacă nu se va da curs recomandărilor Comisiei Europene, în special în privinţa combaterii corupţiei, menţionează dpa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jean-claude juncker Comisia Europeana