x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Joe Biden susţine puternic integrarea Finlandei şi Suediei în NATO

Joe Biden susţine puternic integrarea Finlandei şi Suediei în NATO

19 Mai 2022   •   18:42
Joe Biden susţine puternic integrarea Finlandei şi Suediei în NATO
Sursa foto: Hepta

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a anunţat joi, în cursul întâlnirii cu premierul Suediei, Magdalena Andersson, şi cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinistö, că susţine puternic demersurile celor două ţări de a deveni membre NATO, o organizaţie "relevantă", necesară "mai mult ca niciodată".

"Astăzi, sunt mândru să îi primesc şi să ofer cea mai mare susţinere din partea Statelor Unite pentru două mari democraţii şi doi parteneri apropiaţi şi capabili, în scopul aderării la cea mai puternică alianţă defensivă din istoria lumii. Două mândre ţări independente îşi exercită drepturile suverane pe care le au toate ţările de a lua decizii privind propria securitate. Suedia şi Finlanda sunt deja unii dintre cei mai apropiaţi parteneri în multe privinţe", a declarat Joseph Biden, la Casa Albă, alături de premierul Suediei, Magdalena Andersson, şi de preşedintele Finlandei, Sauli Niinistö.

"În acest moment, nu există niciun dubiu, Alianţa Nord-Atlantică este relevantă, este eficientă şi este nevoie de ea mai mult ca niciodată", a subliniat Biden, conform CNN.

Preşedintele SUA a anunţat că va trimite imediat Congresului de la Washington documentaţia necesară pentru aprobarea integrării Suediei şi Finlandei în NATO.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: joseph biden