x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Johnson se joacă cu viitorul UE

Johnson se joacă cu viitorul UE

09 Oct 2019   •   10:59
Johnson se joacă cu viitorul UE
Sursa foto: Marc DOSSMANN

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, l-a acuzat marţi pe premierul britanic, Boris Johnson, că, dând vina pe alţii pentru un posibil eşec al negocierilor privind Brexit, se joacă cu viitorul Europei, relatează AFP.

„@Boris Johnson, miza nu este să câştigi un joc de-a datul vinii pe ceilalţi. Sunt în joc viitorul Europei şi al Regatului Unit, precum şi securitatea şi interesele popoarelor noastre. Nu doriţi un acord, nu doriţi o prelungire, nu doriţi să revocaţi, quo vadis? (în latină: încotro mergeţi? - n.red.)”, a scris Tusk pe contul său de Twitter. Mesajul lui Tusk a fost publicat, după ce Johnson şi-a prezentat poziţia într-o convorbire telefonică avută cu cancelarul german, Angela Merkel. Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a subliniat că punctul de vedere european nu s-a schimbat. „Dorim o înţelegere. Lucrăm pentru un acord cu Regatul Unit”, a spus ea, adăugând că discuţiile pe teme tehnice continuă. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a avertizat marţi pe Boris Johnson că un acord asupra Brexit se anunţă „extrem de improbabil”, în lipsa unor noi propuneri din partea Londrei cu privire la Irlanda, a afirmat o sursă a AFP din cancelaria premierului britanic.

La Bruxelles se desfăşoară negocieri dificile, pe marginea unui proiect prezentat miercurea trecută de Johnson pentru a evita un Brexit fără acord la 31 octombrie.

 

 

×
Subiecte în articol: donald tusk Boris Johnson