x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Un judecător a decis că o adolescentă nu poate asista la execuția tatălui ei

SUA: Un judecător a decis că o adolescentă nu poate asista la execuția tatălui ei

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2022   •   09:50
SUA: Un judecător a decis că o adolescentă nu poate asista la execuția tatălui ei
Sursa foto: Kuzma/Getty Images/iStockphoto

O tânără de 19 ani din SUA nu va putea să asiste la execuția tatăl ei, după ce un judecător a confirmat o lege din Missouri care le interzice tinerilor să participe la astfel de evenimente.

Kevin Johnson ar trebui să fie executat marți, pe 29 noiembrie, pentru uciderea unui polițist în 2005, când avea 19 ani. El a cerut ca fiica sa, Khorry Ramey, să asiste la proces.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a depus o moțiune de urgență în numele ei, argumentând că legea statului îi încalcă drepturile constituționale.

Reprezentanții adolescentei au afirmat că cerința de vârstă din legea din Missouri, care interzice oricărei persoane sub 21 de ani să asiste la o execuție, nu are justificare în acest caz.

Johnson, în vârstă de 37 de ani, se află în închisoare de când Ramey avea doi ani. Cei doi au creat o legătură puternică prin vizite, apeluri telefonice, scrisori și e-mailuri. Luna trecută, ea și-a dus fiul nou-născut la închisoare pentru a-și cunoaște bunicul.

„Am inima frântă că nu voi putea fi alături de tatăl meu în ultimele sale clipe", a declarat Ramey, adăugând că tatăl ei a muncit greu pentru a se reabilita în închisoare și că se roagă pentru ca guvernatorul statului Missouri să îi acorde clemență.

Johnson a fost condamnat pentru împușcarea mortală a ofițerului de poliție din Missouri, William McEntee, părintele a trei copii.

Avocații lui Johnson au depus apeluri prin care au solicitat autorităților să îi cruțe viața. Ei nu îi contestă vinovăția, însă susțin că rasismul a jucat un rol în condamnarea la moarte.

×
Subiecte în articol: judecător executie