x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă! Karl Lagerfeld a încetat din viaţă. Celebrul creator de modă avea 85 de ani

Alertă! Karl Lagerfeld a încetat din viaţă. Celebrul creator de modă avea 85 de ani

de Emil Neacşu    |    19 Feb 2019   •   13:38
Alertă! Karl Lagerfeld a încetat din viaţă. Celebrul creator de modă avea 85 de ani

Celebrul creator de modă Karl Lagerfeld a încetat din viaţă în această dimineaţă, anunţă revista Paris Match. În vârstă de 85 de ani, celebrul creator de modă era internat în spital. El era la conducerea Casei de Modă Chanel din 1983.

Considerat copilul precoce al modei, Lagerfeld era şi un designer, desenator şi fotograf talentat. Presa franceză subliniază că viaţa lui Karl Lagerfeld a fost învăluită în mister pentru că se ştiau foarte puţine despre omul născut la periferia oraşului german Hamburg. Chiar şi data sa de naştere era incertă, deşi mai mulţi specialişti s-au pus de acord că ar fi 10 septembrie 1933. El a plecat de la Hamburg la Paris încă din adolescenţă, şi nu a mai părăsit, de atunci, capitala Franţei. 

La Paris a învăţat să croiască şi să conceapă costume şi tot acolo l-a cunoscut pe marele creator de modă francez Yves Saint Laurent, cu care a închegat o prietenie strânsă până în 1954, când cei doi au devenit rivali. Lagerfeld a urcat în ierarhia modei, de la casa Pierre Balmain la cea condusă de Jean Patou, iar în 1964 a făcut pasul spre casa de modă Chloé, iar din 1983 a lucrat la Chanel. Aici a căpătat statutul de vedetă internaţională şi o imagine asemănătoare unei vedete rock. Lagerfeld era extrem de critic cu modelele sale şi nu se sfia să îi judece pe cei care nu erau în pas cu moda. 

 

×
Subiecte în articol: karl lagerfeld chanel