x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kim amenință SUA și Coreea de Sud cu un răspuns militar „zdrobitor”

Kim amenință SUA și Coreea de Sud cu un răspuns militar „zdrobitor”

07 Noi 2022   •   11:00
Kim amenință SUA și Coreea de Sud cu un răspuns militar „zdrobitor”

Coreea de Nord a avertizat, astăzi, cu un răspuns militar „susţinut, ferm şi zdrobitor” la exerciţiile militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud, informează agenţia de presă de stat nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

Noul avertisment a fost făcut pe fondul unui număr record de lansări de rachete nord-coreene în ultimele zile, ca răspuns la exerciţiile „Vigilant Storm”, cele mai ample manevre aeriene comune efectuate până acum de către Seul şi Washington.

Într-un comunicat, statul-major general al armatei nord-coreene a precizat că Phenianul „va continua să răspundă tuturor exerciţiilor de război anti-RPDC ale inamicului, cu măsuri militare practice susţinute, hotărâte şi zdrobitoare”.

Recentele teste cu rachete balistice ale Coreei de Nord constitue un „răspuns clar” la exerciţiile comune SUA-Coreea de Sud, se mai arată în comunicat.

Sute de avioane de război americane şi sud-coreene - inclusiv puternicele bombardiere grele B-1B - au luat parte la exerciţiile „Vigilant Storm”, derulate în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie. A fost pentru prima dată din decembrie 2017 când B-1B s-au aflat în peninsula coreeană.

×
Subiecte în articol: coreea de nord Kim Jong-un