x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kremlinul face spectacol mediatic din electrificarea Crimeei

Kremlinul face spectacol mediatic din electrificarea Crimeei

de Dan Constantin    |    16 Dec 2015   •   10:34
Kremlinul face spectacol mediatic din electrificarea Crimeei

Punerea in functiune a unei noi conexari a Crimeei la sistemul energetic al Rusiei a fost transformata intr-un eveniment multimedia difuzat de kremlin.ru, site-ul oficial al Administratiei Prezidentiale.

Vedem filmuletul teleconferintei din 15 decembrie in care Novak, ministrul rus al Energiei, raporteaza presedintelui Putin ca poate fi dat startul la o noua linie de legatura pentru asigurarea energiei electrice.

Citeste si Aflam pe filiera STRATFOR cum a ramas Crimeea fara electricitate

Sunt detalii tehnice care sustin raportul ca se poate livra o putere de 400 MW  prin cablul submarin care traverseaza stramtoarea Kerci. Putin dialogheaza cu ministrul si echipa de energeticieni care au reusit sa dubleze capacitatea de transport a liniilor energetice dupa ce prima conexiune fusese data in functiune
la 2 decembrie. Novak primeste sarcina ca pana in vara 2016 sa asigure 800 de MW, puterea normala pentru consumul Crimeei in sezon de varf turistic si industrial.

Spectacolul este pe larg difuzat pentru a sublinia capacitatea de repliere a Rusiei, dupa ce Ucraina a intrerupt total aprovizionarea cu energie a Crimeei, la sfarsitul lunii noiembrie.

Din reportajul multimedia nu este mentionata actiunea Ucrainei din noiembrie si nici decizia presedintelui Porosenko de repunere partiala in functiune a liniilor electrice spre Crimeea.

×