x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ku Klux Klan a crescut de când Donald Trump se află la conducerea SUA

Ku Klux Klan a crescut de când Donald Trump se află la conducerea SUA

23 Aug 2017   •   16:22
Ku Klux Klan a crescut de când Donald Trump se află la conducerea SUA

Numărul de membrii Ku Klux Klan (KKK) a crescut mai repede ca niciodată de când Donald Trump a ajuns la conducere, conform declaraţiei unui lider al clanului, scrie The Independent.

“Fac asta de mai mult de 20 de ani şi nu am văzut niciodată să crească Klanul la nivelul la care creşte acum”, a declarat un lider al KKK, Chris Barker. “E greu să ţii pasul cu numărul pe care îl ai pentru că sunt atât de mulţi care vin”.

La o zi de la mitingul supremaţiei albe din Charlotesville, Chris Barker a declarat că a primit 50 de aplicaţii de la oameni care îşi doresc să se alăture grupului. În următoarea zi, a primit 80.

“Când a devenit Obama preşedinte, grupul a început să crească”, a spus liderul KKK. “Acum, că Trump este preşedinte, pare că e din ce în ce mai bine, pentru că tot mai mulţi albi încep să fie tot mai mândri.”. Comentariile sale trebuie luate cu atenţie. Acesta a afirmat chiar că oamenii de culoare au creierul mai puţin dezvoltat decât albii şi susţine chiar că Biblia avertizează că nu trebuie să împarţi pâinea cu imigranţii.

Ku Klux Klan este numele sub care sunt cunoscute mai multe organizaţii rasiste extremiste. Membrii acestor organizaţii susţin superioritatea rasei albe şi îşi exprimă cu violenţă atitudinea de antisemitism, anti-catolicism şi homofobie.

×