x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe La Amatrice au loc funeralii de stat pentru 232 dintre victimele cutremurului din Italia

La Amatrice au loc funeralii de stat pentru 232 dintre victimele cutremurului din Italia

30 Aug 2016   •   15:20
La Amatrice au loc funeralii de stat pentru 232 dintre victimele cutremurului din Italia

Amatrice, cea mai populată localitate dintre cele distruse de cutremurul din 24 august care a zguduit centrul Italiei, se departe marţi la ora locală 18:00 (16:00 GMT) prin funeralii de stat de 232 dintre victimele seismului devastator, relatează EFE.

Protecţia Civilă a confirmat marţi că cifra totală a morţilor este de 292, deşi continuă acţiunile de căutare a altor victime sub dărâmături. Potrivit Protecţiei Civile, nu se ştie cu exactitate dacă există şi alte persoane dispărute.

După funeraliile din 26 august care au avut loc la Ascoli Piceno pentru cele 49 de victime din regiunea Marche, Amatrice se pregăteşte azi să-şi ia adio de la restul victimelor - 232 în această localitate şi 11 din Accumoli - ale cutremurului de 6,2 pe Ritcher care a devastat centrul Italiei săptămâna trecută.

La ceremonia funerară care va avea loc pe o esplanadă din Amatrice vor asista şeful de stat, Sergio Mattarela, premierul, Matteo Renzi, şi alte oficialităţi de stat. Domenico Pompili, episcop de Rieti, va oficia ceremonia care se va celebra în faţa a doar 37 de sicrie dintre cei decedaţi la Amatrice. Restul trupurilor neînsufleţite au fost duse la Rieti, sau la Roma la decizia rudelor acestora, având în vedere că mulţi dintre ei erau turişti care locuiau în capitală.

Pe esplanadă a fost instalată o uriaşă structură albă pentru a oficia slujba la care vor asista locuitorii din Amatrice, printre care şi mulţi sinistraţi instalaţi în corturi în afara oraşului.

Din motive de securitate s-a propus iniţial pentru serviciul funerar zona din apropierea aeroportului din Rieti. Dar primarul oraşului Amatrice, Sergio Pirozzi, a cerut guvernului să nu mai provoace suferinţă "unei populaţii devastate de durere", obligând oamenii să meargă departe de locul unde s-au prăpădit rudele lor.

După protestele locuitorilor din Amatrice, premierul Renzi a asigurat că funeraliile vor avea loc aici, deoarece aşa este firesc şi "sacrosanct".

AGERPRES

×