x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Lăsaţi bogaţii (francezi) să vină la noi”, spune premierul britanic

„Lăsaţi bogaţii (francezi) să vină la noi”, spune premierul britanic

de Rador    |    20 Iun 2012   •   05:07
„Lăsaţi bogaţii (francezi) să vină la noi”, spune premierul britanic

Marea Britanie ar fi foarte bucuroasa sa-i primeasca pe francezii bogati, daca Guvernul de la Paris impune un nivel de 75% al taxei pe venit pentru cei care castiga peste un milion de euro anual, a declarat premierul britanic, David Cameron, la un eveniment pentru oameni de afaceri, desfasurat in contextul summit-ului G20 din Mexic.

Vestea ca presedintele francez intentioneaza sa majoreze la 75% taxele pentru persoanele care castiga peste un milion de euro anual a fost primita cu satisfactie de premierul britanic. David Cameron a declarat ca ii asteapta cu bratele deschise pe bogatii Frantei care vor sa se mute peste Canalul Manecii si ca este pregatit sa le intinda covorul rosu. 'Vor plati taxe in Marea Britanie si vor sustine scolile si sistemul nostru de servicii publice', a spus primul ministru intr-un discurs tinut in Mexic in fata unei comunitati de oameni de afaceri. Replica franceza a venit din partea ministrului muncii, Michel Sapin, care considera ca David Cameron a facut aceasta declaratie fara sa se gandeasca prea mult inainte si a adaugat ca nu se poate intinde un covor rosu peste Canalul Manecii pentru ca risca sa intre la apa.

In prezent, in Marea Britanie, persoanele care castiga peste 150.000 de lire pe an sunt nevoite sa plateasca un impozit de 45%. In anii trecuti, nivelul taxelor era de 50%, insa ministrul de Finante a decis sa reduca impozitele cu cinci procente pe motiv ca un nivel ridicat afecteaza cresterea economica. Masura a fost insa criticata de opozitie si de sindicate care au acuzat Guvernul ca ii favorizeaza pe cei bogati.

×
Subiecte în articol: franta taxe Marea Britanie impozite