x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liban: SI revendică atentatul comis la Beirut

Liban: SI revendică atentatul comis la Beirut

12 Noi 2015   •   22:23

Gruparea jihadistă sunnită Statul Islamic (SI) a revendicat un dublu atentat sinucigaş care a făcut joi 41 de morţi şi aproape 200 de răniţi într-un bastion al Hezbollahului şiit libanez dintr-o suburubie în sudul Beirutului, relatează AFP.

"Soldaţi ai califatului au reuşit să arunce în aer o motocicletă capcană pe care o parcaseră lângă o adunare "rafida" (termen peiorativ care îi desemnează pe şiiţi) la Bourj al-Barajne", a afirmat SI într-un comunicat dat publicităţii pe internet.

"După ce apostaţii au fugit la locul atentatului, unul din cavalerii martiriului a detonat centura sa cu explozivi în mijlocul grupului", a adăugat documentul.

Revendicarea nu a putut fi autentificată, însă comunicatul are forma obişnuită a revendicărilor grupării extremiste şi a circulat pe conturile jihadiste on-line.

Versiunea oferită de SI asupra atentatelor diferă de cea a armatei libaneze.

Potrivit acesteia, "un terorist şi-a detonat centura cu explozivi (...) înainte ca un altul să se arunce în aer în apropiere de locul primului atentat, fapt ce a făcut numeroase victime".

Într-un comunicat, armata a precizat că a fost descoperit corpul unui alt terorist kamikaze care nu a reuşit să detoneze centura cu explozivi la locul atacurilor.

În Siria vecină, membri ai Hezbollahului luptă alături de forţele guvernamentale împotriva rebelilor şi jihadiştilor, printre care şi Statul Islamic. 

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: liban beirut atentat