x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Libia le cere Turciei, Maltei şi Chinei să trimită observatori

Libia le cere Turciei, Maltei şi Chinei să trimită observatori

de Marina Constantinoiu    |    18 Mar 2011   •   18:53

Tripoli a cerut Turciei, Maltei şi Chinei să trimită observatori pentru a superviza încetarea focului anunţată vineri de regimul politic al colonelului Muammar Gaddafi, a anunţat o sursă oficială libiană, citate de AFP.

“Suntem în legătură cu Turcia, Malta şi China şi le-am cerut trimiterea de observatori pentru a superviza încetarea focului”, a declarat sursa respectivă, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. “Forţele armate respectă acest anunţ de încetare a focului şi şi-au luat angajamentul de a proteja civilii”, a adăugat sursa citată, dezminţind informaţiile potrivit cărora operaţiunile militare au continuat în oraşele Misrata sau Zenten, din vestul ţării.

Regimul libian, care de o lună se confruntă cu o insurecţie fără precedent, a anunţat vineri o încetare a focului, într-un moment în care comunitatea internaţională pregăteşte lovituri aeriene în Libia, după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat o rezoluţie care deschide calea către recurgerea la forţă în această ţară, contra forţelor pro-Gaddafi.

×