x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lideri din propriul partid conservator îi cer demisia lui Boris Johnson

Lideri din propriul partid conservator îi cer demisia lui Boris Johnson

13 Ian 2022   •   20:30
Lideri din propriul partid conservator îi cer demisia lui Boris Johnson

Premierul britanic, Boris Johnson, este supus presiunilor pentru a-şi prezenta demisia, fiind contestat de lideri ai Partidului Conservator, după ce a recunoscut că a participat la o petrecere în grădina reşedinţei oficiale în timpul carantinei generale din 2020.

 

Boris Johnson a prezentat scuze pentru modul în care a organizat evenimentul din grădina de la Downing Street în mai 2020, a declarat că înţelege "furia publică", dar a semnalat că nu vrea să demisioneze. Mai mulţi membri ai Guvernului, inclusiv vicepremierul Dominic Raab, au anunţat că îl susţin pe Boris Johnson.

Însă lideri ai Partidului Conservator, printre care Douglas Ross, William Wragg şi Caroline Nokes, îi cer să demisioneze, conform BBC News. Douglas Ross, liderul filialei din Scoţia a Partidului Conservator, a declarat că a avut "o conversaţie dificilă" cu Boris Johnson după ce şi-a prezentat scuze miercuri în Camera Comunelor.

Douglas Ross a anunţat că va sesiza Comitetul 1922 al Partidului Conservator, care organizează scrutinuri interne pentru desemnarea liderului formaţiunii. "Este prim-ministru. Guvernul lui a instituit regulile antiepidemice şi trebuie să fie tras la răspundere pentru propriile acţiuni", a declarat Douglas Ross. Sunt necesare 54 de semnături ale deputaţilor conservatori pentru iniţierea de către Comitetul 1922 a procedurii retragerii încrederii liderului formaţiunii şi premierului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Boris Johnson