x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderii AIE îl susţin pe Dorin Chirtoacă pentru Primăria Chişinău.

Liderii AIE îl susţin pe Dorin Chirtoacă pentru Primăria Chişinău.

de Mediafax    |    08 Iun 2011   •   09:54

Liderii Aliantei pentru Integrare Europeana vor semna o declaratie comuna privind sustinerea liberalului Dorin Chirtoaca pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Primaria Chisinau si vor realiza un spot electoral pentru campania acestuia, informeaza Info-Prim Neo, in pagina electronica.

"O buna parte dintre eforturi vor fi canalizate pe organizarea si desfasurarea turului doi", a declarat liderul Partidului Democrat, presedintele interimar Marian Lupu. Reprezentantii Partidului Democrat, Partidului Liberal si Partidului Liberal-Democrat - care fac parte din Alianta pentru Integrare Europeana, aflata la guvernare la Chisinau - au decis sa-si sprijine reciproc candidatii calificati in turul al doilea al alegerilor locale.

Liderul grupului parlamentar al Partidului Liberal, Ion Hadarca, a apreciat ca actiunile celor trei partide trebuie coordonate atat la Chisinau, cat si in restul teritoriului, afirmand ca electoratul a dat dovada "de o anumita pasivitate". In privinta declaratiei comune de sustinere a lui Chirtoaca, liderul grupului parlamentar liberal-democrat, Valeriu Strelet, a afirmat ca AIE a infiintat deja un grup de lucru pentru elaborarea textului, care va fi publicat in scurt timp.

Potrivit rezultatelor anuntate dupa numararea a 100 la suta din voturile exprimate la alegerile locale de duminica, Igor Dodon, candidatul Partidului Comunistilor, s-a clasat pe primul loc, cu 48,07 la suta din voturi, urmat de primarul in exercitiu, Dorin Chirtoaca, pentru care au votat 46,51 la suta dintre alegatorii din Chisinau, si de candidatul PDM, Valentina Buliga, cu 2,56 la suta din voturi. Primii doi clasati urmeaza sa se confrunte in al doilea tur de scrutin, programat pentru data de 19 iunie.

×