x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul Al Qaeda iese din nou la rampă: "Răpiţi cetăţenii occidentali!"

Liderul Al Qaeda iese din nou la rampă: "Răpiţi cetăţenii occidentali!"

26 Apr 2014   •   09:03
Liderul Al Qaeda iese din nou la rampă: "Răpiţi cetăţenii occidentali!"

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a îndemnat din nou la răpirea occidentalilor, în special americani, pentru a obţine eliberarea deţinuţilor jihadişti, a anunţat vineri centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE.

 
în partea a doua a unui interviu acordat As-Sahab, organul mediatic al Al-Qaida, liderul Al-Qaida a fost întrebat despre modul în care "musulmanii şi mujahedinii" ar trebui să acţioneze pentru a elibera combatanţii deţinuţi.
 
"Eu le recomand să captureze occidentali, în special americani, pentru a-i schimba cu prizonieri" jihadişti, a afirmat el.
 
Recent, Ayman al-Zawahiri, a dezminţit că şi-a schimbat ideologia, aşa cum îl acuză un grup de jihadişti, şi a făcut apel la unitate împotriva regimului lui Bashar al-Assad.
 
Această declaraţie are loc în timp ce un război fratricid între grupări armate a provocat deja mii de morţi din ianuarie în zonele din nordul ţării care au ieşit de sub controlul Damascului.
 
Zawahiri a afirmat că regimul sirian s-a infiltrat în grupările jihadiste pentru a crea diviziuni, potrivit SITE, care a tradus interviul oferit As-Sahab, organismul mediatic al Al-Qaida.

×