x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost ales deputat cu 100% din voturile exprimate

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost ales deputat cu 100% din voturile exprimate

10 Mar 2014   •   10:52
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost ales deputat cu 100% din voturile exprimate

Liderul nord-coreean a fost ales duminică în parlamentul regimului pe care îl conduce, asemeni tuturor celorlalţi candidaţi ai partidului unic care s-au prezentat, fără a exista contracandidaţi şi în condiţiile în care votul a fost obligatoriu, relatează AFP, conform Agerpres.

După cum era de aşteptat, fiecare vot depus în urne de alegătorii din circumscripţia sa i-a revenit lui Kim Jong-un, iar toate persoanele înscrise pe listele electorale s-au prezentat la vot. Comandant suprem al forţelor armate ale Republicii Popularea Democrate a Coreii (RPDC), preşedinte al Comisiei de Apărare Naţională, cel de-al treilea reprezentant al dinastiei Kim este de acum înainte şi deputat.

Alegerea sa 'reprezintă expresia sprijinului absolut al poporului şi al încrederii profunde a acestuia în liderul suprem Kim Jong-un', faţă de care nord-coreenii au 'o mare stimă', a comentat agenţia de presă oficială KCNA. Este vorba despre primul scrutin pentru Adunarea Supremă a poporului de la sosirea la putere a lui Kim Jong-un, după moartea tatălui său Kim Jong-il, în decembrie 2011.

Asemeni tatălui său, Kim s-a prezentat în circumscripţia numărul 111, aceea a Muntelui Paektu. Televiziunea publică a arătat imagini de acolo cu sute de soldaţi care stăteau la coadă pentru a-şi depune buletinul de vot în urnă, înainte de a face o plecăciune în faţa unor portrete ale lui Kim Ir-sen şi Kim Jong-il ancorate pe perete.

Muntele Paektu este situat la limita nordică a Coreii de Nord, în apropiere de frontiera cu China, şi este considerat sacru de nord-coreeni pentru că fondatorul ţării, Kim Ir-sen, tatăl lui Kim Jong-ul, şi-a stabilit acolo o tabără de gherilă antijaponeză în perioada colonizării Coreii de către Japonia.

×
Subiecte în articol: Kim Jong-un coreea de nord