x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Limuzinele ţiganilor români, plătite de contribuabilii britanici.

Limuzinele ţiganilor români, plătite de contribuabilii britanici.

de Anca Aldea    |    18 Mai 2011   •   21:00
Limuzinele ţiganilor români, plătite de contribuabilii britanici.

Un grup de tigani romani, care a "supt" de la Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord uimitoarea suma de 800.000 de lire sterline (911.814 euro), a ajuns la racoare zilele trecute.

Cecurile erau incasate cu rigu­ro­zitate de escrocii profesionisti originari din Tandarei, care s-au folosit de acte de identitate false si de referinte false pentru a obtine ilegal dreptul la ajutor social, scrie tabloidul Daily Mail.

Unii dintre ei locuiau permanent pe teritoriul Marii Britanii, in timp ce ceilalti efectuau regulat drumul Bucuresti-Londra. Odata ajunsi in Capitala britanica, isi ridicau, cu grija, toate drepturile" la care aplicasera deduceri de taxe, alocatii pentru copii, ajutoare de somaj, ajutoare de intretinerea casei. Apoi, tiganii migratori" se intorceau in patria-muma, Romania, pana la urmatorul drum la Londra. Asa se face ca, la Tandarei, bolizii de lux s-au inmultit, iar vilele cu turnulete au aparut ca ciupercile dupa ploaie.

Tiganii, ale caror poze au aparut in presa britanica, au ajuns, pana la urma, dupa gratii, fiind gasiti vinovati de justitia britanica pentru frauda "pe scara larga si planificat profesionist". Cei noua tigani care traiau la Nottingham, Birmingham, Liverpool si Romania au fost inchisi marti, cea mai mare dintre sentinte urmand sa fie executata de liderul grupului, Telus Dumitru, in varsta de 36 de ani, care va sta dupa gratii patru ani si opt luni, fiind gasit vinovat pentru frauda.

So­tia sa, Ramona (33 de ani), a primit doi ani, dupa ce autoritatile britanice au stabilit ca aceasta a mintit ca ar avea sase copii. Sora acesteia, Claudia Radu (35 de ani), va sta in in­chi­soare sase luni, iar tatal celor doua fe­mei, Ion Stoica (56 de ani), va exe­cu­ta, de asemenea, o sentinta de sase luni. Ceilalti patru inculpati Adrian Radu (33 de ani), Marian Gheorghe (34 de ani), Dorina Dumitru (38 de ani) si Ion Lincan (35 de ani) au pri­mit 12 luni, 2,4 ani, 1,8 ani si, respectiv, patru saptamani dupa gratii. Jus­ti­tia britanica l-a aruncat la racoare, pentru noua luni, si pe Abdel Lemsa­tef (66 de ani), un antreprenor in do­me­niul construc­tiilor, care le-a ofe­rit tiganilor re­fe­rinte false, pe baza ca­rora ei au obtinut dreptul la ajutoare.

"Gangsterii din Romania" mergeau regulat la Londra pentru a-si ridica banii. Planul a fost pus la punct in cele mai mici amanunte, in ajutorul tiganilor sarind si un localnic britanic cu nume de arab.

×