x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 133. Armata ucraineană a distrus depozitele de muniții ale Federației Ruse din Herson

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 133. Armata ucraineană a distrus depozitele de muniții ale Federației Ruse din Herson

06 Iul 2022   •   07:36
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 133. Armata ucraineană a distrus depozitele de muniții ale Federației Ruse din Herson
Sursa foto: Hepta

Miercuri, 6 iulie 2022, este cea de a 133-a zi de război în Ucraina.

Update În Herson, în zona gării feroviare, armata ucraineană a distrus depozitele de muniții ale Federației Ruse, a declarat Serghei Hlani, consilier al șefului administrației ucrainene din Herson, regiune ocupată de ruși.

Update Forțele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra orașului Torețk. Despre asta a anunțat șeful administrației militare regionale din Donețk, Pavel Kirilenko, scrie novosti.dn.ua.

„Rachetele au lovit două case. Potrivit informațiilor preliminare, trei persoane se află sub dărâmături – o operațiune de salvare este în curs de desfășurare”, a scris Kirilenko.

Update Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a cerut aliaților occidentali să furnizeze țării sale un sistem de apărare antiaeriană „modern și eficient”, după ce Rusia a lovit marți seară ținte din regiunea Hmelnîțkîi din vestul Ucrainei, transmite CNN.

„Armata rusă nu face nicio pauză. Are o singură sarcină – să ia viețile oamenilor, să intimideze oamenii – astfel încât chiar și câteva zile fără o alarmă aeriană se simt deja ca parte a terorii”, a declarat Zelensky.

„Unele dintre rachete au fost doborâte de forțele noastre de apărare aeriană. Iar noi nu am redus și nu vom reduce nici măcar o zi activitatea noastră diplomatică pentru a obține pentru Ucraina sisteme moderne antirachetă în cantitate suficientă. Aceasta este o sarcină maximă pentru statul nostru – să asigurăm securitatea de bază pentru ucraineni, protecția de bază împotriva atacurilor cu rachete încă din acest an. Dar îndeplinirea acestei sarcini depinde nu numai de noi, ci și de înțelegerea nevoilor noastre fundamentale de către partenerii noștri”, a adăugat Zelensky.

UPDATE Lângă orașul Lisiceansk din regiunea Lugansk, ocupat de trupele ruse, continuă luptele. Sergei Gaidai, șeful ucrainean al regiunii Lugansk spune că

„La periferia regiunii Lugansk, lângă Lisiceansk, au loc lupte grele. Inamicul a folosit o mulțime de forțe și mijloace, încercând să construiască treceri pentru a poziționa mai multe echipamente. Cu toate acestea, rasiștii suferă multe pierderi, spitalele din teritoriile ocupate sunt supraaglomerate”, anunță Gaidai.

Atacuri nocturne. Alertele aeriene au pornit în aproape toată Ucraina

Alertele aeriene au fost emise în aproape toată Ucraina în noaptea de marți spre miercuri, a anunțat președintele Volodimir Zelenski, potrivit Sky News.

Președintele Ucrainei a declarat că marți seară au fost emise alerte aeriene în aproape toată țara.

El a mai spus că acestea au venit după o perioadă lungă de calm relativ, ceea ce i-a surprins pe oameni.

„Nu ar trebui să căutați logica în acțiunile teroriștilor. Armata rusă nu ia nicio pauză. Are o singură sarcină, să ia viețile oamenilor, să intimideze oamenii, astfel încât chiar și câteva zile fără alarmă de aer să se simtă deja ca făcând parte din teroare", a spus președintele Volodimir Zelenski.

Numeroase alerte au continuat pe tot parcursul nopții.

×
Subiecte în articol: Ucraina