x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 203. Zelenski: Ucraina a recucerit aproximativ 8.000 de km pătrați

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 203. Zelenski: Ucraina a recucerit aproximativ 8.000 de km pătrați

14 Sep 2022   •   08:39
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 203. Zelenski: Ucraina a recucerit aproximativ 8.000 de km pătrați
Sursa foto: Hepta

Miercuri 14 septembrie 2022, este cea de-a 203-a zi de războiîn Ucraina.

Update Președintele Volodimir Zelenski susține că, în prezent, Ucraina a recucerit aproximativ 8.000 de km pătrați, majoritatea în regiunea nord-estică Harkov.

Aproximativ jumătate din această zonă a fost securizată, iar măsurile de stabilizare sunt încă în curs de desfășurare în cealaltă jumătate, anunță liderul de la Kiev.

Update Cinci civili au fost uciși și alți 16 au fost răniți la Bakhmut, marți, în regiunea Donețk, a declarat Pavlo Kyrylenko, guvernatorul regiunii Donețk, potrivit The Guardian.

Regiunea Donețk a cunoscut lupte grele în ultima zi, potrivit acestuia, în timp ce trupele rusești atacă infrastructura „cu tancuri, mortiere și artilerie”.

Pe lângă victimele din Bakhmut, trupele ruse au rănit 12 persoane în Torețk, una în Avdiivka, una în Kurdiumivka și una în Kodema.

„Fiecare noapte în regiunea Donețk este agitată. Civilii ar trebui să părăsească zona. Aceasta este o chestiune de viață și de moarte”, a scris Kyrylenko pe Telegram.

Update Preşedintele Volodimir Zelenski se află în orașul Izium, recent eliberat de sub ocupația rusă, scrie dpa. 

„Mai devreme, când ne uitam în sus, căutam întotdeauna cerul albastru. Astăzi, când ne uităm în sus, căutăm un singur lucru, steagul Ucrainei. Steagul nostru galben-albastru este deja arborat în Izium. Și așa va fi în fiecare oraș și sat ucrainean. Ne mișcăm într-o singură direcție - înainte și spre victorie", a declarat Zelenski într-o postare pe Telegram.

Pe social media au apărut imagini cu șeful statului ucrainean în timp ce salută soldații. 

Forțele ruse au bombardat masiv orașul Nikolaev

 În noaptea de marți spre miercuri, 13-14 septembrie, forțele ruse au bombardat masiv orașul Nikolaev. În urma atacurilor, mai multe clădiri rezidențiale au fost avariate, scrie Unian.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul orașului Nikolaev, Oleksandr Senkevich.

„Orașul Nikolaev a fost bombardat masiv. Mai multe locuințe au fost avariate, inclusiv clădiri rezidențiale”, a spus el.

În prezent, mai multe echipaje lucrează la fața locului pentru a stabili consecințele atacurilor.

×
Subiecte în articol: Ucraina