x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 207. Explozii în Herson

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 207. Explozii în Herson

18 Sep 2022   •   08:17
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 207. Explozii în Herson
Sursa foto: Hepta

Duminică, 18 septembrie 2022, este cea de-a 207-a zi de război în Ucraina.

Update Un grup de luptători ucraineni a fost anihilat în luptele de sâmbătă seara în centrul orașului Herson, anunță autoritățile pro-ruse, citate de  AFP. 

"În centrul Hersonului a avut loc o confruntare între unităţi ale armatei ruse care patrulează pe străzile oraşului şi un grup neidentificat. După o luptă scurtă, atacatorii au fost eliminaţi", a transmis administrația pro-rusă pe Telegram, care a precizat că niciun militar rus nu a fost rănit și niciun civil. 

Un oficial al ocupaţiei ruse, Kirill Stremusov, a dat, astăzi, asigurări că situația este calmă. "Naziştii încearcă să atace, dar fără succes", a declarat el pe Telegram.

Un video cu două venicule blindate înconjurate de soldați pe un bulevard din zona gării din Herson a fost difuzată de media rusă. Unul dintre blindate deschide focul de mitralieră.

De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Sud al forțelor ucrainene, Natalia Gumeniuk, a denunţat o "provocare".

"Tirurile şi exploziile de ieri din Herson reprezintă o provocare a ocupantului".

Explozii în Herson

Exploziile din Herson, produse în urma unui incident „antiterorist”, anunță presa rusă Forțele ruse au fost implicate sâmbătă seară într-o operațiune „antiterorist” în orașul ocupat Herson, din Ucraina, relatează publicația EuroWeekly News, care citează presa rusă.

Potrivit sursei citate, „militanții” care se instalaseră într-o clădire nerezidențială din oraș au fost eliminați. Imagini video încărcate pe rețelele de socializare arată trupe ruse în vehicule blindate trăgând asupra unor ținte încă necunoscute.

×
Subiecte în articol: Ucraina