x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Live TEXT Război în Ucraina, ziua 210. Steagul ucrainean arborat la granița dintre regiunile Donețk și Harkov

Live TEXT Război în Ucraina, ziua 210. Steagul ucrainean arborat la granița dintre regiunile Donețk și Harkov

21 Sep 2022   •   07:22
Live TEXT Război în Ucraina, ziua 210. Steagul ucrainean arborat la granița dintre regiunile Donețk și Harkov
Sursa foto: Hepta

Miercuri, 21 septembrie 2022, este cea de-a 210-a zi de război în Ucraina.

Steagul ucrainean arborat la granița dintre regiunile Donețk și Harkov

 Drapelul ucrainean a fost arborat la granița dintre regiunile Donețk și Harkov, potrivit unei postări pe Telegram a lui Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare din regiunea Donețk.

Postarea a fost făcută marți.

„Steagul ucrainean a fost arborat pe semnul de intrare instalat la granița dintre regiunile Donețk și Harkov! Datorită forțelor noastre armate, această secțiune a autostrăzii Kiev-Harkov-Dovjanski este liberă de ocupanți, dar extrem de periculoasă, deoarece este literalmente plină de resturi mortale", a scris Pavlo Kyrylenko, potrivit CNN.

Până de curând, în zonă se dădeau lupte crâncene, dar acum au rămas doar echipamente abandonate și câmpuri minate, a adăugat Kyrylenko.

„Împreună cu primul adjunct al șefului Ministerului Afacerilor Interne, Evhen Yeninin, și cu șeful Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență, Serhiі Kruk, am mers la fața locului pentru a evalua amploarea lucrărilor de deminare care trebuie efectuate", a precizat Kyrylenko.

Zona a fost recucerită de ucraineni în urma ofensivei declanșate în ultimele săptămâni.

×
Subiecte în articol: Ucraina