x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liviu Dragnea a primit cea mai înaltă distincţie a Congresului Evreiesc European

Liviu Dragnea a primit cea mai înaltă distincţie a Congresului Evreiesc European

27 Ian 2016   •   17:31
Liviu Dragnea a primit cea mai înaltă distincţie a Congresului Evreiesc European
Sursa foto: POZIUMSCHI MIHAI

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a primit ''Compasul Ierusalimului'', cea mai înaltă distincţie a Congresului Evreiesc European, informează un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit comunicatului PSD, ceremonia a avut loc marţi seară la Bruxelles, în cadrul unui dineu prilejuit de aniversarea a 30 de ani de existenţă a Congresului Evreiesc European, preşedintele acestei organizaţii, Moshe Kantor, fiind cel care i-a acordat înalta distincţie liderului social-democrat român.

"Congresul Evreiesc European este o organizaţie care a lucrat neobosit pentru revitalizarea vieţii evreieşti în Europa, o Europă puternică şi unită, una care protejează cetăţenii împotriva tuturor formelor de discriminare, ură şi intoleranţă, care nu ar trebui să se regăsească în niciun discurs public sau privat", a spus preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

El a reamintit de legea privind promovarea demnităţii umane şi toleranţă faţă de diferenţele de grup, pe care a iniţiat-o, precizând că, deşi nu a fost un proces uşor, a fost unul cât se poate de necesar.

"Consider că această lege este un adevărat pas înainte, care va aduce beneficii tuturor cetăţenilor noştri şi ajută să se dezvolte un mediu de întelegere şi respect reciproc prin educaţie. Aceasta este o chestiune esenţială nu doar acum, ci şi pentru  generaţiile viitoare. Trebuie să fim toţi în stare să creăm lumea noastră în siguranţă, prietenie şi securitate", a mai spus liderul social-democrat, declarându-se onorat de premiul primit.

"Compasul Ierusalimului" a fost acordat şi premierului Belgiei, Yves Leterm, premierului ceh, Petr Necas, prim-ministrului Republicii Elene, Antonio Samaras, şi preşedintelui PE, Martin Schulz.

În cadrul evenimentului, liderul social-democraţilor s-a întâlnit cu fostul premier britanic Tony Blair, ocazie cu care cei doi au discutat, printre altele, despre posibilităţile de stimulare a relaţiilor României cu Marea Britanie şi criza refugiaţilor.

Un alt subiect abordat a fost şi cel al investiţiilor, în condiţiile în care în 2014 volumul schimburilor comerciale bilaterale a înregistrat un record (350 milioane de euro), situaţie care ar fi de dorit să se repete, se mai arată în comunicatul PSD.

×