x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Locuitorii New York-ului vor menținerea izolării

Locuitorii New York-ului vor menținerea izolării

27 Apr 2020   •   21:09
Locuitorii New York-ului vor menținerea izolării

Contestată în anumite state americane, izolarea se bucură de o largă susţinere la New York, unde persoanele cu drept de vot din acest stat epicentru al pandemiei de COVID-19 din SUA sprijină cu o majoritate zdrobitoare, 87%, decizia guvernatorului de a menţine măsurile de izolare până cel puţin la 15 mai, arată un sondaj citat de AFP.

Conform studiului realizat de Siena College între 19 şi 23 aprilie în rândul a 803 persoane cu drept de vot din New York - cel mai afectat de epidemie cu peste 288.000 de cazuri confirmate, reprezentând circa 30% din cazurile din SUA - un alegător din doi (51%) susţine că ştie pe cineva testat pozitiv la noul coronavirus.

În oraşul New York, capitala economică a ţării, unde s-au înregistrat peste 16.000 de decese confirmate sau probabile de COVID-19, proporţia aceasta este și mai mare, de 60%. Tot în metropolă, 46% dintre cetăţeni spun că știu "personal" pe cineva ucis de virus.

În condiţiile în care guvernatorul democrat Andrew Cuomo repetă că izolarea nu va putea fi decât progresivă, majoritatea newyorkezilor (56%) susţin că nu se aşteaptă ca "lucrurile să revină curând la normal".

În acest stat în mod tradiţional democrat, guvernatorul, în funcţie din ianuarie 2011 şi ale cărui briefinguri de presă cotidiene sunt foarte urmărite, este mai popular ca niciodată: 84% dintre locuitorii din statul New York aprobă modul în care gestionează epidemia (faţă de 15% care dezaprobă maniera sa de acţiune), mult în faţa preşedintelui Donald Trump, care nu se bucură decât de o rată de aprobare de 34%, în timp ce 65% dintre respondenţi dezaprobă modul de acţiune al preşedintelui SUA, Donald Trump.

×
Subiecte în articol: coronavirus New York