x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LOVITURĂ DE STAT în TURCIA: Armata anunţă că a preluat puterea

LOVITURĂ DE STAT în TURCIA: Armata anunţă că a preluat puterea

16 Iul 2016   •   00:46
LOVITURĂ DE STAT în TURCIA: Armata anunţă că a preluat puterea

Armata turcă a anunţat, vineri noaptea, că a preluat puterea în Turcia pentru a restabili ordinea în ţară, relatează agenţia de presă Dogan, în timp ce liderii politici au dezminţit informaţia că ar fi avut loc o lovitură de stat şi susţin că menţin puterea, transmite DPA.

Desfăşurări masive ale forţelor armate au avut loc la Ankara şi Istanbul, atât la sol, cât şi în aer. Există informaţii conform cărora la Ankara au fost trase focuri de armă. Armata a anunţat că a preluat controlul asupra aeroportului Ataturk din Istanbul, potrivit agenţiei Dogan, după închiderea parţială a celor două poduri de peste strâmtoarea Bosfor.

Anterior, premierul turc Binali Yildirim a declarat la un post de televiziune local că a avut loc o 'tentativă' din partea unor elemente din cadrul armatei. El a susţinut că democraţia nu trebuie să fie înlăturată.

În 1997, armata turcă a forţat guvernul în ceea ce a fost numită o 'lovitură de stat post-modernă'. Ultima dată când armata a preluat total puterea în Turcia s-a întâmplat în 1980, când a fost suspendată constituţia ţării.

Sursa: AGERPRES

×