x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. Barack Obama face apel la calm şi cere ca guvernul 'ales democratic' să fie sprijinit

LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. Barack Obama face apel la calm şi cere ca guvernul 'ales democratic' să fie sprijinit

16 Iul 2016   •   02:33
LOVITURĂ DE STAT în TURCIA. Barack Obama face apel la calm şi cere ca guvernul 'ales democratic' să fie sprijinit
Sursa foto: MICHAEL REYNOLDS/EPA

Preşedintele SUA, Barack Obama, şi secretarul de stat american John Kerry au declarat sâmbătă la primele ore că toate părţile din Turcia, unde are loc o tentativă de lovitură de stat, trebuie să dea dovadă de reţinere şi să evite orice violenţe şi vărsare de sânge, transmit AFP şi Reuters.

Obama şi Kerry, care au evocat într-o convorbire telefonică evenimentele din Turcia, au atras atenţia că toate părţile trebuie să sprijine guvernul 'ales democratic'.

John Kerry a subliniat că Departamentul de Stat se va concentra pe siguranţa şi securitatea cetăţenilor Statelor Unite aflaţi pe teritoriul turc.

Armata turcă a anunţat, vineri noaptea, că a preluat puterea pentru a restabili ordinea în ţară şi drepturile democratice. Preşedintele Erdogan şi mai mulţi oficiali guvernamentali au descris acţiunile începute vineri noaptea drept o tentativă a unei mici facţiuni a armatei de a prelua puterea. AGERPRES

×