x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lunga dâră de sânge, de la Vanessa Russo, la Giovanna Reggiani

Lunga dâră de sânge, de la Vanessa Russo, la Giovanna Reggiani

de Carmen Plesa    |    14 Mai 2008   •   00:00

Vanessa Russo, Luigi Moriccioli, Giovanna Reggiani. Sunt doar trei dintre crimele petrecute din cauză că s-a negat existenţa unei urgenţe privind securitatea din Roma – notează jurnaliştii de la Il Tempo.



Vanessa Russo, Luigi Moriccioli, Giovanna Reggiani. Sunt doar trei dintre crimele petrecute din cauză că s-a negat existenţa unei urgenţe privind securitatea din Roma – notează jurnaliştii de la Il Tempo.

Măsurile de securitate care ar trebui luate la Roma sunt legate de prezenţa taberelor de ţigani şi a barăcilor ridicate abuziv, susţin jurnaliştii italieni, care fac şi o retrospectivă a evenimentelor violente în care au fost implicaţi români.

Aprilie 2006: agresarea Vanessei Russo (23 de ani), care a murit după ce o tânără prostituată româncă i-a înfipt o umbrelă în ochi, în timpul unei dispute, într-o staţie de metrou din Roma.

August 2007: Luigi Moriccioli (62 de ani), a fost bătut de doi români, dintre care unul minor, în timp ce se plimba cu bicicleta A murit la 49 de zile după agresiune.

Octombrie 2007: Giovanna Reggiani (47 de ani) a fost ucisă în apropirea gării Tor di Quinto. A fost bătută, jefuită şi apoi aruncată într-un şanţ.
Dar dâra de sânge porneşte din decembrie 2006, puţin înainte de Crăciun, mai notează jurnaliştii italieni. Giorgio Stramucci, pensionar, în vârstă de 60 de ani, a fost bătut la semafor, în maşina sa, de doi cerşetori. La 21 august, anul trecut, regizorul Giuseppe Tornatore a fost agresat şi jefuit de către trei români. La 20 octombrie, jurnalistul Lamberto Sposini a fost jefuit de bunurile personale de către doi români. Aceştia au încercat să-i fure şi automobilul.


Criza românilor

Mai mulţi miniştri din noul guvern italian, dar şi noul primar al Romei au făcut publice posibile măsuri care ar putea fi luate în Italia, în vederea asigurării securităţii. Au existat propuneri privind un venit mediu pe care un comunitar ar trebui să-l aibă ca să poată trăi în Italia. De asemenea, orice imigrant român s-ar putea să fie nevoit să-şi justifice veniturile pe care le obţine în Peninsulă. A mai existat o propunere privind reintroducerea vizelor pentru cetăţenii români, sau găsirea unor modalităţi de "filtrare” a celor care aleg să emigreze în Italia.
Ministrul român de interne, Cristian David, este aşteptat în această săptămână în Italia pentru a discuta cu autorităţile din Peninsulă despre "criza românilor”.

×
Subiecte în articol: diaspora