x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "M-am simţit ca o prostituată"

"M-am simţit ca o prostituată"

13 Iul 2009   •   00:00

Mihaela Popa, o contabilă angajată a filialei londoneze a societăţii de audit PricewaterhouseCoopers, a dat în judecată gigantul financiar, solicitând daune în valoare de 40 de milioane de lire sterline, reclamând comportamentul sexist şi rasial al superiorilor săi.



Mihaela Popa, o contabilă angajată a filialei londoneze a societăţii de audit PricewaterhouseCoopers, a dat în judecată gigantul financiar, solicitând daune în valoare de 40 de milioane de lire sterline, reclamând comportamentul sexist şi rasial al superiorilor săi.

Absolventă de masterat în economie în Statele Unite, Mihaela Popa, în vârstă de 31 de ani, a început colaborarea cu PricewaterhouseCoopers în anul 2000, la Bucureşti. Ea locuieşte în Hampstead, un orăşel din apropierea Londrei şi era angajată a societăţii, ca expert contabil, având un venit anual de 41,000 de lire sterline.

Mihaela Popa solicită instanţei acordarea unor daune morale şi de compensare a pierderii de venituri potenţiale în valoare de 40 de milioane de lire sterline, cea mai mare solicitare de această factura din cazuistica conflictelor de muncă din Marea Britanie.

În plângerea formulată împotriva angajatorului, ea reclamă discriminarea la care a fost supusă pe tot timpul colaborării sale cu firma de audit. Ea spune că a fost victima unei continue hărţuiri sexuale şi unui tratament rasist, fiind împiedicată să promoveze ca partener al firmei, statut care i-ar fi adus un venit anual de peste 500.000 de lire sterline.

Comentariile făcute de către colegi în prezenţa sa se refereau la faptul că "toate est-europenele sunt curve", ea menţionând că aceştia făceau referire la persoana sa folosind apelativul "Mihaela porno" şi că era considerată a fi un spion comunist, care lucra pentru Securitate.

De asemenea ea acuză că îi erau destinate numai sarcini care solicitau un nivel minim de cunoştiinţe, sub calificarea sa profesională, blocându-i-se accesul către promovare, fiind îndemnată deseori să se întoarcă în România. Atunci când s-a plâns unui manager de faptul că în portofoliul său se strâng lucrări de o importanţă minoră, răspunsul primit a fost: "Cineva tot trebuie să şteargă rahatul ăsta!".

A demisionat în anul 2006, după câteva luni de convalescenţă în urma depresiei şi a anxietăţii de care a suferit, simţind că aceasta era singura modalitate de a reveni la normalitate.

PricewaterHouse Coopers respinge acuzaţiile de victimizare ale Mihaelei Popa, spunând că instanţa a acordat verdict favorabil firmei în alte două procese pe care românca le-a intentat societăţii.
dailymail.co.uk

×
Subiecte în articol: diaspora