x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macron convoacă membri ai Guvernului, în contextul continuării grevei în sectorul carburanţilor

Macron convoacă membri ai Guvernului, în contextul continuării grevei în sectorul carburanţilor

17 Oct 2022   •   20:00
Macron convoacă membri ai Guvernului, în contextul continuării grevei în sectorul carburanţilor

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a decis convocarea premierului Élisabeth Borne şi a miniştrilor de resort, în contextul persistenţei crizei carburanţilor, din cauza grevei angajaţilor companiei TotalEnergies, informează cotidianul Le Figaro.

Palatul Élysée a anunţat că preşedintele Emmanuel Macron a convocat pentru luni după-amiază o reuniune "pentru abordarea situaţiei". La şedinţă au fost convocaţi premierul Élisabeth Borne, ministrul Economiei, Bruno Le Maire, ministrul Tranziţiei Energetice, Agnès Pannier-Runacher, cel al Tranziţiei Ecologice, Christophe Béchu, şi Clément Beaune, titularul portofoliului Transporturilor.

"Vreau ca această criză să se rezolve cât mai rapid, fac tot posibilul în acest sens. Sunt alături de cetăţenii care se chinuie şi care s-au săturat de această situaţie", a afirmat Emmanuel Macron.

Guvernul Elisabeth Borne a recurs la acţiuni de rechiziţionare în anumite rafinării şi depozite ale grupului TotalEnergies, în efortul de a relua parţial furnizările de carburanţi, în contextul continuării grevei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emmanuel macron