x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă la Madrid. Scrisoare-bombă pentru premierul spaniol

Alertă la Madrid. Scrisoare-bombă pentru premierul spaniol

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2022   •   13:25
Alertă la Madrid. Scrisoare-bombă pentru premierul spaniol
Sursa foto: Hepta

Premierul spaniol Pedro Sanchez a primit o scrisoare care conținea un dispozitiv exploziv similar celui care a provocat o explozie la ambasada Ucrainei din Madrid, anunță Sky News.

Astfel de dispozitive au mai fost trimise la un producător de arme din nordul țării și la o bază aeriană de la periferia capitalei spaniole.

Forțele de securitate spaniole au găsit un al treilea dispozitiv exploziv suspect ascuns într-un plic trimis prin poștă la baza Forțelor Aeriene situată în Torrejon de Ardoz, în afara Madridului, a anunțat astăzi Ministerul Apărării din această țară.

După ce a fost scanat plicul cu raze X, ofițerii de securitate ai forțelor aeriene au stabilit că acesta conținea "un mecanism".

Două scrisori-capcană au fost găsite miercuri, adresate ambasadei Ucrainei la Madrid și producătorului de arme, Instalaza din Zaragoza, din nord-estul Spaniei, a anunțat poliția.

Prima scrisoare-capcană a explodat, provocând rănirea ușoară a unui oficial al ambasadei ucrainene.

După primul incident, șeful diplomației ucrainene Dmitro Kuleba a ordonat tuturor ambasadelor Kievului din străinătate să-și consolideze "urgent" securitatea și a cerut Spaniei să investigheze atacul.

Ambasadorul Serhii Pohoreltsev a declarat că pachetul suspect care îi era adresat a fost înmânat comandantului ambasadei, un membru al personalului ucrainean.

Înalta Curte din Spania a deschis o anchetă privind atacul cpnsiderat un posibil caz de terorism.

 

 

 

×