x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: 120 de minute, timpul maxim de așteptare în weekend la frontiera bulgaro-elenă

MAE: 120 de minute, timpul maxim de așteptare în weekend la frontiera bulgaro-elenă

de Redacția Jurnalul    |    18 Iun 2023   •   20:27
MAE: 120 de minute, timpul maxim de așteptare în weekend la frontiera bulgaro-elenă
Sursa foto: Antena 3 CNN

Timpul maxim de așteptare la frontiera dintre Bulgaria și Grecia a fost în weekend de 120 de minute, potrivit unor monitorizări făcute de Ministerul Afacerilor Externe.

MAE a monitorizat sâmbătă și duminică, prin reprezentanții Ambasadei României la Sofia și ai Consulatului General al României la Salonic, situația din punctele de trecere a frontierei dintre Republica Bulgaria și Republica Elenă, în special PTF Makaza-Nymphaia și PTF Kulata-Promachonas.

În timpul orelor de vârf, timpul maxim de așteptare pentru tranzitarea punctelor de trecere a frontierei a fost de 120 de minute.

Accesul în Republica Elenă prin punctul de trecere a frontierei PTF Kulata-Promachonas se realizează pe 5 benzi, iar cetățenii statelor membre UE, inclusiv cetățenii români, beneficiază de control simplificat, arată MAE.

Reprezentanții misiunii diplomatice și ai oficiului consular au fost pregătiți să ofere asistență consulară cetățenilor români care întâmpină dificultăți, dar nu au fost primite apeluri din partea cetățenilor români.

MAE arată că, în contextul debutului sezonului estival și a creșterii numărului de turiști, este posibil ca timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei să se mărească. MAE va continua să monitorizeze situația din punctele de trecere a frontierei dintre cele două state.

(sursa: Mediafax)

×