x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mafioţii timişoreni au speriat Irlanda

Mafioţii timişoreni au speriat Irlanda

de Sînziana Stancu    |    11 Oct 2009   •   00:00

Mărturia unei românce a pus pe jar poliţia din Irlanda. Oamenii legii au declanşat o anchetă pentru a depista o reţea de trafic de fiinţe umane, în urma dezvăluirilor unei tinere de naţionalitate română care a contactat poliţia.



Femeia a reuşit să evadeze, cu două săptămâni în urmă, dintr-un apartament din centrul Dublinului, unde fusese închisă timp de mai multe zile, fiind violată şi bătută de membri ai bandei.

Tinerele sunt aduse din Europa de Est în Irlanda, unde sunt private de libertate, violate şi obligate să se prostitueze, relatează Sunday Irish Independent, în ediţia electronică. Românca ajunsă la poliţie a mărturisit că i se promisese o slujbă de femeie de serviciu, însă atunci când a ajuns în Irlanda, membrii bandei i-au luat paşaportul şi au închis-o, aplicându-i tratamente violente, cu intenţia de a o obliga să se prostitueze.

În urma anchetei începute după mărturia ei, poliţia a arestat deja un bărbat, acuzat de agresiune, nefiind exclusă posibilitatea de a se adăuga şi alte acuzaţii. Anchetatorii au declarat că nu se ştie deocamdată cât de amplu este traficul cu fiinţe umane, însă mulţi copii romi din Europa de Est sunt aduşi în Irlanda pentru a comite furturi. Irlandezii ştiu că din banii obţinuţi astfel, traficanţii de oameni îşi construiesc palate, mulţi dintre capii acestora fiind din Timişoara. Trei dintre ei îşi aşteaptă deja sentinţele la Timişoara, în urma colaborării dintre poliţia irlandeză şi autorităţile române.

×
Subiecte în articol: scoala