x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malaezia ridică restricţiile de călătorie pentru persoanele vaccinate

Malaezia ridică restricţiile de călătorie pentru persoanele vaccinate

10 Oct 2021   •   21:00
Malaezia ridică restricţiile de călătorie pentru persoanele vaccinate

Malaezia a decis, astăzi, ridicarea restricţiilor de călătorie, atât la nivel intern cât şi internaţional, pentru locuitorii vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19, în contextul în care ţara a atins obiectivul de imunizare a 90% din populaţia adultă, informează Reuters.

Premierul Ismail Sabri Yaakob a declarat că guvernul a decis să permită cetăţenilor vaccinaţi cu schema completă să călătorească peste hotare fără a fi nevoie de solicitarea unei aprobări în acest sens.

Noile reguli intră în vigoare începând de luni.

Guvernul se pregăteşte să facă trecerea către o fază COVID-19 endemică, în cadrul căreia nu vor mai fi impuse perioade de lockdown în eventualitatea creşterii numărului de cazuri de infectare, a declarat Ismail Sabri într-o conferinţă de presă.

"Va trebui să ne pregătim să trăim cu (boala) COVID, deoarece COVID nu poate fi eliminată în totalitate", a spus oficialul.

Aproape 65% din cei 32 de milioane de locuitori ai ţării, inclusiv cei cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, au fost imunizaţi cu schema completă împotriva COVID-19.

Ţara din Asia de Sud-Est a înregistrat 2,3 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 27.265 de decese din cauza bolii COVID-19 provocată de acest virus.

×
Subiecte în articol: malaezia