x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Malaysia a interzis difuzarea cântecului "Despacito" la posturile sale publice de radio şi televiziune

Malaysia a interzis difuzarea cântecului "Despacito" la posturile sale publice de radio şi televiziune

20 Iul 2017   •   15:20
Malaysia a interzis difuzarea cântecului "Despacito" la posturile sale publice de radio şi televiziune

Malaysia a interzis difuzarea cântecului "Despacito" la posturile sale publice de radio şi televiziune, după ce mai multe persoane şi asociaţii din această ţară cu populaţie majoritar musulmană s-au plâns din cauza versurilor acestei piese, despre care au spus că sunt "obscene", informează Reuters. 

Anunţul referitor la această interdicţie a fost făcut pe Radio Televisyen Malaysia (RTM), miercuri, de Salleh Said Keruak, ministrul pentru Comunicaţii şi multimedia, însă cântecul poate fi difuzat în continuare de posturile private şi pe platformele online din această ţară asiatică. 

Ministrul a dezvăluit pentru Reuters că decizia de a interzice difuzarea cântecului "Despacito" la posturile publice de radio şi televiziune a fost luată în urma primirii unui număr mare de plângeri expediate de public. 

Organizaţia de femei a unui partid politic islamist din Malaysia, Amanah, a cerut interzicerea piesei din cauza "versurilor obscene". 

"Văd în acest lucru o chestiune serioasă, deoarece piesa este cântată de tineri care nu înţeleg sensul cuvintelor", a declarat Atriza Umar, preşedinta pentru artă şi cultură a organizaţiei pentru femei Awan a partidului Amanah. 

Malaysia a blocat recent şi lansarea unor filme produse la Hollywood pe care le-a considerat ofensatoare pentru valorile sale religioase. Astfel, lansarea unui film al companiei Walt Disney, "Beauty and the Beast", a fost amânată în acest an după ce o comisie de cenzori a luat decizia de a tăia din film "o scenă gay". 

Single-ul "Despacito", lansat în luna ianuarie de în limba spaniolă de cântăreţul portorican Luis Fonsi şi rapperul Daddy Yankee, iar apoi şi într-o versiune remixată cu Justin Bieber, a dominat posturile de radio din lumea întreagă în ultimele luni şi a ajuns pe primul loc în topurile muzicale din 35 de ţări. 

"Despacito" a devenit cel mai reprodus cântec din istorie pe platformele de streaming, potrivit datelor oferite de casa de discuri Universal. 

Piesa originală şi "remix-ul" în care apare şi canadianul Justin Bieber au depăşit împreună 4,6 miliarde de difuzări pe diferitele platforme de streaming în întreaga lume, a anunţat Universal într-un comunicat difuzat luni. Potrivit companiei, piesa a depăşit astfel precedentul record deţinut de "Sorry" al lui Bieber cu 4,38 miliarde de difuzări. 

De asemenea, "Despacito", un "hit" care continuă să facă "ravagii" în discotecile din toată lumea, a devenit anul acesta primul cântec în limba spaniolă care a ajuns pe primul loc în topul Hot 100 Billboard din SUA, după single-ul "Macarena" al duetului spaniol Los del Río, lansat în 1996.AGERPRES

×