x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie interzice animalele sălbatice în spectacolele de circ

Marea Britanie interzice animalele sălbatice în spectacolele de circ

02 Mai 2019   •   16:09
Marea Britanie interzice animalele sălbatice în spectacolele de circ

Michael Gove, secretarul britanic pentru Mediu, a anunţat miercuri un proiect de lege ce interzice folosirea animalelor sălbatice în spectacole itinerante de circ pe teritoriul Angliei, informează Xinhua. 
Conform noii legi - The Wild Animals in Circuses Bill -, operatorii spectacolelor de circ din Anglia nu vor mai putea să folosească animale de circ în cadrul show-urilor lor itinerante. 
"Circul itinerant nu mai este un loc potrivit pentru animalele sălbatice în secolul al XXI-lea, iar eu sunt bucuros că această lege va pune capăt pentru totdeauna acestei practici", a declarat Michael Gove. 
David Rutley, ministrul pentru Bunăstarea Animalelor, a adăugat: "Legea stipulează o interdicţie pe care au cerut-o mulţi parlamentari şi multe organizaţii care militează pentru bunăstarea animalelor. Publicul larg poate să se bucure în continuare de o vizită la circ, însă este bine de ştiut că animalele sălbatice nu vor mai face parte din această experienţă".
Anunţul de miercuri a fost făcut în contextul angajamentului luat de Guvernul britanic în februarie 2018 de a adopta o interdicţie de această natură înainte ca reglementările existente privind acordarea licenţelor să expire în ianuarie 2020, după numeroasele campanii organizate în ultimii ani de grupurile care luptă pentru drepturile animalelor.
Întrucât legi similare au fost deja adoptate în Scoţia şi urmează să fie discutate în Parlamentul din Ţara Galilor, perspectiva adoptării acestei interdicţii la nivel naţional în Marea Britanie devine tot mai apropiată.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: circ animale salbatice